Kiezen voor een nieuwe iPhone met sim only abonnement

      Comments Off on Kiezen voor een nieuwe iPhone met sim only abonnement

Hoewel heel wat bekende providers bij de lancering van een nieuwe iPhone steevast veel moeite doen om u te overtuigen van het nieuwe toestel aan te kopen in combinatie met een abonnement is dit niet altijd noodzakelijk.

Veel mensen beschikken vandaag de dag reeds over een abonnement waar ze nog enige tijd aan vastzitten. Zij hebben dan ook vaak geen baad aan de “pakketten” die providers aanbieden. In principe is dit ook niet zo’n probleem, want wanneer we kijken naar de kostprijs van de iPhone 5S in combinatie met een data abonnement kunnen we ons moeilijk voorstellen dat u echt goedkoper uit bent. We geven u in dit artikel graag een aantal vergelijkingen.

Wanneer u beslist om een iPhone 5S te kopen zonder abonnement wil dat zeggen dat u geen extra kosten dient te betalen. De aankoop van uw iPhone 5S toestel is dan ook het enige waar u rekening mee dient te houden wanneer u reeds over een mobiel internet abonnement beschikt, wellicht een sim only onbeperkt internet. Daarnaast heeft het kopen van de iPhone 5S als voordeel dat u niet afhankelijk bent van één bepaalde provider. Vaak zijn de instellingen van provider afhankelijke iPhones immers anders dan wanneer u een gewone iPhone 5S koopt. Ook dat kan dus een goede reden zijn om de iPhone 5S te kopen zonder abonnement.

Abonnement niet altijd goedkoper

In de inleiding gaven we echter ook al reeds aan dat het kopen van een iPhone 5S in combinatie met een abonnement niet altijd goedkoper is. Hoe kan dat? Laat ons even de proef op de som nemen. Er wordt verwacht dat de goedkoopste iPhone 5S in Nederland een kostprijs zal hebben van zo’n 629 euro (deze prijs werd reeds bekend gemaakt in Duitsland).

Kijken we naar de kostprijs van de iPhone bij de verschillende providers, dan zien we dat deze rond de 450 a 470 euro zal komen te liggen (voor de 16GB versie). Hiervoor dient u echter een 2 jaar durend abonnement af te sluiten dat u (afhankelijk van de provider) zo’n 35 à 45 euro kost. Tot slot bleek ook dat heel veel mensen een te groot en te duur abonnement afsluiten om de aankoop van hun iPhone 5S te kunnen financieren. Je kunt dit combineren met Youfone Sim Only. Hou er dus rekening mee dat een iPhone 5S kopen in combinatie met een abonnement niet altijd een goed idee is, helemaal niet wanneer u reeds over een abonnement beschikt.